PrintFrendly

2015. február 25., szerda

Bocikocka

Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem és az összeállítása kb. 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.



Hozzávalók:
Tésztához:
*15 csapott ek liszt
*1 csapott tk szódabikarbóna
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 tojás
*11 csapott ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*11 ek olaj
*2,5 dl tej

Töltelékhez:
*25 dkg túró
*1 tojás
*3-4 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 ek búzadara

A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat.
A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük.
Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

 A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése