Printfriendly

2015. február 1., vasárnap

Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell

Nagyon szeretjük a bundás husikat, már elég régen volt étlapon. Mindig próbálok valami újat kipróbálni, hogy ne váljon unalmassá és az igazat megvallva szeretek kísérletezni is. Nos, ma ebédre egy sajtos-kukoricalisztes változat készült. Négy egész nagy szelet csirkemellre volt elegendő a massza, de nagyon laktató, főleg ha még leves is megelőzi. Nálunk épp frankfurti leves volt az első fogás.



Hozzávalók 4 főre:
*4 egész nagy csirkemell filé szelet
*1 kk só
*3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*3 nagy tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*10 dkg kukoricaliszt
*15 dkg sajt
*40 ml tej

A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy edényben olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz.
A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg kukoricalisztet és csomómentesre keverjük.
Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.
Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése