Printfriendly

2015. február 2., hétfő

Baconbe tekert, sajttal töltött virsli

Ma egy nagyon egyszerű, mégis picit különlegesebb vacsorát készítettem, amihez elegendő három alapanyag.
Forrón a legfinomabb, amikor még nyúlós a sajt. Ez nem túl nagy adag, épp két felnőtté talán.
Egy kis fokhagymás-tejfölös kígyóuborka salátával kínáltam.



Hozzávalók 2 főre:
*8 szál virsli
*10 dkg bacon szalonna (8 szelet)
*3-4 dkg trappista sajt egyben
*1 ek olaj

A virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon kb. 0,5 cm.
A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3-4 mm vastag csíkokra vágjuk.
A zsebekbe nyomkodjuk a sajtot.
A bacon szalonnákkal körbetekerjük a virsliket.
Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket is lekenjük olajjal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve azonnal salátával, akár párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése