Printfriendly

2019. július 6., szombat

Túrós virágfánk


Már rég készítettem fánkot, ezért most itt volt az ideje egy kis sütögetésnek. Mégpedig felhasználva a Cookoritól kapott virág alakú kiszúrót. Pont jól jött egy kis gulyásleves utáni második fogásként. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.

Hozzávalók kb. 33 db-hoz:

*23 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz

*1 kk só

*2 kk szódabikarbóna

*25 dkg túró

*1 nagy tojás

*3 púpozott ek porcukor

*1 ek vaníliás cukor

*1 kezeletlen citrom

*1 evőkanál rum

*10 dkg vaj

*olaj a sütéshez

*porcukor a tálaláshoz


A túrót jól áttörjük és hozzáadjuk a tojást, a cukrokat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a rumot és a puha vajat. Összekeverjük, és beledolgozzuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet. 
Lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, a lisztbe mártott tavaszi virágformával kiszaggatjuk. 
Felforrósított olajban közepes lángon minkét oldalát megsütjük. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése