Printfriendly

2019. július 3., szerda

Kapros-zöldbabos tésztasaláta


Meleg van, végre érik a zöldbab. Nincs is jobb, mint egy könnyű húsmentes fogás, egy zöldséges tésztasaláta. Utána persze jöhet egy pár gombóc fagylalt is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*20 dkg szezám penne
*25 dkg zöldbab
*2 dl tejföl
*2 ek majonéz
*2 csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csokor friss kapor
*2 ek citromlé
*reszelt sajt a tálaláshoz

A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldbab két végét levágjuk, rövid darabokra csíkozzuk, sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott kaporral, a citromlével, végül beleforgatjuk a zöldbabot és a tésztát. 
Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése