Printfriendly

2019. július 23., kedd

Csirkebruschetta caprese


Végre eljött a nap érlelte paradicsom ideje, már piroslik a kertben és a zöldséges polcain is válogathatunk belőle. Ezt kihasználva készült ez a nagyon egyszerű, könnyű, színes, húsos fogás. Friss salátával, rizzsel diétába is illeszthető étel. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2 személyre
*40 dkg csirkemellfilé
olaj a sütéshez
a feltéthez:
*3 paradicsom
*10 dkg apró mozzarella golyó
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*pár friss bazsalikomlevél

A húst vékony szeletekre vágjuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. 
A mozzarella sajtot lecsepegtetjük, a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Mindkettőt a hús szelekre halmozzuk. Megszórjuk kevés sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, és apróra vágott bazsalikomlevéllel. 
Friss salátával, esetleg rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése