Printfriendly

2019. július 19., péntek

Kukoricás portobelloszelet


Ismét egy húsmentes fogás következik. A portobello egy nagy méretű, tölteni való gomba, de most a szabályokat felrúgva felszeleteltem, és ropogós bundát kapott. Érdemes kipróbálni, ha valaki szeretne a hagyományos rántott gombán túllépni, és valami újat kóstolni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 db Amigo Portobello gomba
*1 kk só
*1 csésze barna rizsliszt (2,5 dl)
*1 kk őrölt bors
*1 kk morzsolt bazsalikom
*1 kk morzsolt oregánó
*3 kisebb tojás
*2 csésze (gluténmentes) kukoricapehely
*kevés olaj a sütéshez
*friss saláta a tálaláshoz

A gombákat vékonyra szeleteljük, megszórjuk kevés sóval. 
Először megforgatjuk a fűszerekkel elkevert lisztben, majd a villával kicsit felvert tojásban, végül az apróra tört kukoricapehelyben. 
Felforrósított serpenyőben, ujjnyi olajban pirosra sütjük mind. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat. 
Friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése