PrintFrendly

2019. július 27., szombat

Cukkinis őzgerinces sütemény


A cukkini nem csak sósan finom, tényleg megállja a helyét édes süteményekben is. A tésztát kellemesen puhává varázsolja. Remekül illik hozzá a fahéj, és a dió is. Ha zsenge, mag nélküli zöldséget használunk, akkor meg sem szükséges hámozni azt, csak lereszelni, és már kicsavarás nélkül mehet is a tésztába. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak összekeverjük, és már mehet is a sütőbe. Légmentesen elzárva sokáig puha marad. Garantáltan azok is kedvelik majd, akik nem szeretik a cukkinit. Ezért a finomságért a melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt.
Hozzávalók kb. 23 szelethez
*15 dkg liszt
*6 dkg darált dió
*1 tk sütőpor
*1 csipet só
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*10 dkg vaj
*2 tojás
*8 dkg cukor
*10 dkg joghurt
*1 bébi cukkini (7 dkg)

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fahéjjal. 
A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. 
Hozzáadjuk a joghurtot. 
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a sajtreszelőn finomra reszelt cukkinit. 
A tésztát vajjal kikent és liszttel megszórt, 34*11*4,5 cm-es őzgerincformába simítjuk, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Miután kihűlt, a formából kiborítjuk, és porcukorral meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése