Printfriendly

2019. július 5., péntek

Currys-köményes csirkenyárs kesudiós lencsesalátával


A nagy melegben jól fog esni egy könnyű csirkés fogás egy kevés salátával, ami nemcsak serpenyőben, de akár a szabadban, grillen is elkészíthető a közelgő hétvégén. Akár előző nap előkészíthető, és utána már gyorsan süthető és tálalható is. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*2 tk curry
*0,5 dl olaj
*12 saslikpálca

Salátához:
*40 dkg lencse konzerv
*4 paradicsom
*2 marék friss saláta
*7 dkg kesudió
*1 nagy csipet só
*1 csipet őröltbors
*2-3 ek olívaolaj
*1 tk frissen facsart limelé

A megtisztított húst 10 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a csirkét, meglocsoljuk az olajjal, és pár órát a hűtőben pihentetjük. Saslik pálcára tűzzük, majd felforrósított serpenyőben vagy grillen megsütjük.
A salátához a lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott paradicsomot, a kesudió és az apróra tépkedett saláta leveleket. Ízesítjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a lime levével, az olajjal, jól összeforgatjuk. 
A salátát a sült csirkenyárshoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése