Printfriendly

2019. július 2., kedd

Könnyű spárgakrémleves


Igencsak rövid szezonja van a spárgának, ezt érdemes kihasználni. Most én egy csomag zöld fajtából készítettem egy nagyon könnyű levest. Igazán egyszerű és finom kanalazni való. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*50 dkg zöld spárga
*1 nagy krumpli (15 dkg)
*1 közepes vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 csipet őrölt bors
*1 kk só
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 dl tejszín
*tökmagolaj a tálaláshoz

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. 
A spárga végét letörjük, a szárakat felcsíkozzuk. 
A hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a krumplit, a spárgát és az alaplevet. 
Ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával. Fedő alatt puhára főzzük. 
A spárgasípok csúcsát kiemeljük a levesből, a többit merülő mixerrel pépesítjük. 
A tejszínnel krémesítjük, és a spárgasípokkal, kevés tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése