Printfriendly

2019. július 16., kedd

Cukkinis rizskrémleves


A kedvenc zöldségem a cukkini, ami olyan sokrétűen felhasználható, hogy nehéz ráunni. A kertben is szépen növekednek a zöld rudacskák. Mint minden évben, idén is először rántott formában került az asztalra, de ezután egy finom krémleves készült, mégpedig rizzsel párosítva. Nagyon egyszerű, szinte elronthatatlan. A leves sűrűségét mindenki a saját ízlése szerint tudja beállítani az alaplé, vagy a tejszín mennyiségének a szabályozásával. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*1 közepes cukkini (30 dkg)
*10 dkg rizs
*1 közepes vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 nagy gerezd fokhagyma
*5 dl zöldségleves alaplé
*1-2 dl tejszín
*1 kis csokor friss kapor

A felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk feldarabolt cukkinit, a rizst. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve puhára főzzük. 
Leturmixoljuk, majd a tejszínnel krémesítjük. 
Belekeverjük az apróra vágott kaprot és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése