Printfriendly

2019. július 17., szerda

Lencsés gombapaprikás


Néha igazán jól tud esni egy húsmentes étel, még akkor is, ha nem tartozunk a vegetáriánusok táborába. Ez egy igazán egyszerű fogás, amihez a felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg Amigo Baby barna csiperkegomba
*3-4 ek olaj
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagyobb paradicsom
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk darált paprika
*25 dkg konzerv lencse

Az apró kockára vágott hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Együtt pirítjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a darált paprikával, a meghámozott, és apróra darabolt paradicsommal. 
Pár perc után a lencsét átmossuk, lecsepegtetjük, beleforgatjuk a paprikásba, hagyjuk átmelegedni. 
Azonnal, rizzsel vagy főtt (gluténmentes) tésztával kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése