Printfriendly

2019. július 26., péntek

Sárgarépás körözött


Néha igencsak fejtörést okoz, hogy mi legyen a reggeli, vagy a vacsora. A körözött ritkán kerül nálunk asztalra, mert nem mindenki kedveli. Aki a másik tábort erősíti, az pedig szívesen fogyasztja, ha néhanapján készül. Most egy kicsit változtattam a bevált recepten, és a kertből szedett répával gazdagítottam. Tényleg nem rontotta el. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. 
A felhasznál ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg túró
*1 kisebb sárgarépa
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csapott kk só
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őröltbors
*2 jó púpozott ek tejföl
*metélőhagyma a tálaláshoz

A túrót alaposan áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, krémesítjük a tejföllel, belereszeljük a vöröshagymát, és beleforgatjuk a finomra reszelt sárgarépát. 
Friss kenyérre kenve, apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése