Printfriendly

2019. július 7., vasárnap

Diós mokkakeksz


Kiürült a kekszes doboz, gyorsan orvosolni kellett a dolgot. Elővettem a Cookoritól kapott kekszkészítő készletet, és cselekedtem. Tudjátok, ez az a bizonyos „pisztolyos keksz”. Került bele egy kevés dió, no meg némi kávé. Ez inkább az a ropogósabb változat, amit az ember lánya szívesen mártogat a reggeli kávéjába, vagy eszegeti egy csésze kakaó társaságában. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók kb. 43 kekszhez
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*5 dkg darált dió
*1,5 dkg azonnal oldódó kávé
*10 dkg porcukor
*15 dkg vaj
*2 púpozott ek tejföl

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, darált dióval, kávéporral, porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és összedolgozzuk. 
A tésztát a kekszkinyomóba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, tetszőleges mintával formázzuk a süteményeket. Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréses módban 12 perc alatt megsütjük. 
A tepsiben hagyjuk pár percet hűlni, mert még melegen nagyon törékeny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése