Printfriendly

2018. július 1., vasárnap

Pikáns citromos-mustáros csirkecomb


Sokan ragaszkodnak a jól bevált ízekhez, receptekhez. Azt hiszem, azért néha merni kell újítani, kicsit lehetetlennek tűnő párosításokat is kipróbálni. Én is így voltam vele, amikor ezt a húsos fogást készítettem. A citrom-mustár-fokhagyma hármas elsőre fura volt, de a végeredmény eloszlatta a kételyeimet, mert egy pikáns, de nagyon finom csirke sült ki belőle. Ha nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt, akkor a szabadban, grillen is elkészíthetjük. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 főre:
*8 csirkecomb
*0,5 dl olaj
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*0,5 kezeletlen citrom facsart leve
*2 púpozott tk mustár
*0,5 tk őrölt bors
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, mustárral. 
Beleforgatjuk a megtisztított combokat. Pár órát, vagy egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük. 
Tepsiben a páclével meglocsolva 180 fokra előmelegített sütőben, lefedve, puhulásig sütjük. 
Ezután fedés nélkül világosra pirítjuk. 
Párolt rizzsel, esetleg salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése