Printfriendly

2018. július 17., kedd

Kókuszbundás cukkinikarika


Minden évben a cukkini szezon közepén azon töröm a fejemet, hogy milyen újdonsággal lepjem meg a családot, hogy ne unjanak rá erre a szuper kis zöldségre. A legkedveltebb a rántott változat, amit most egy kicsit megvariáltam, és egy kis kókusszal spékeltem meg. Igazán különleges lett a végeredmény, azt hiszem érdemes volt kipróbálni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*1 közepes cukkini
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt
*0,5 kávéskanál őrölt bors
*2 közepes tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*10 dkg kókuszreszelék
*olaj a sütéshez

A meghámozott cukkinit vékony karikákra vágjuk, apró pogácsaszaggatóval a közepüket kiszúrjuk. Meghintjük sóval. 
A cukkini keletkezett levét leöntjük, majd a zöldségkarikát először a borssal elkevert lisztbe, aztán az enyhén felvert tojásba, végül a morzsával elvegyített kókuszba forgatjuk. 
Serpenyőben, ujjnyi magas, felforrósított olajban barnára sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük. 
Ízlés szerint sült krumplival, vagy friss salátával, esetleg mazsolás rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése