Printfriendly

2018. július 22., vasárnap

Hajtogatott szalámis minipogácsa


Nagy pogácsarajongók vagyunk, mindenfélét kipróbáltam már. Valamikor a tavasszal készítettem egy maradékmentő változatot, ugyanis volt a hűtőszekrényben egy kevés maradék szalámi, ami már senkinek nem akaródzott elfogyasztani. Ha minden kötél szakad, akkor jobb esetben ilyenkor sütök egy pizzát, de akkor inkább a pogácsa mellett döntöttem. Azt hiszem jobb választás volt :-)
Hozzávalók 60 db minipogácsához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 púpozott kávéskanál só
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*1 kávéskanál cukor
*10 dkg zsír
*1 tojás sárgája
*4 jó púpozott evőkanál tejföl
Töltelékhez:
*10 dkg száraz szalámi
*1 evőkanál vaj
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*5 dkg trappista sajt

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk. 
Meleg helyen egy órát kelesztjük. A szalámit egész apróra vágjuk, és habosra keverjük a vajjal. 
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megkenjük a szalámis vaj felével. 
A pogácsáknál szokásos módon háromszor hajtogatjuk, 20 perces szünetek közbeiktatásával. 
A másodiknál megkenjük a maradék töltelékkel. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin 20 percet letakarva kelesztjük. 
Lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15-18 perc alatt pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése