Printfriendly

2018. július 7., szombat

Bazsalikomos pogácsa kelesztés nélkül


Kipróbáltam egy új, egy kedves rokon hölgytől kapott receptet. Az a jó benne, hogy nem kell keleszteni, és így is nagyon finom, puha pogácsa a végeredmény. 
Mivel szép dús bazsalikom bokrok díszlenek a kertben, ezért gondoltam egy merészet, és belevágtam pár darabot. Nem rontotta el, igazán különleges íze lett tőle.
Hozzávalók kb. 50 pogácsához:
*60 dkg liszt
*2 púpozott teáskanál só
*4-5 evőkanál tej
*5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*20 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*25 dkg vaj
*5-6 nagyobb bazsalikomlevél
Tetejére:
*1 felvert tojás
*15 dkg reszelt sajt

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral. 
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a puha vajat, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Alaposan kidolgozzuk. 
Addig pihentetjük, míg két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előkészítjük a lisztezett felületet. 
A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk. Tepsibe sorakoztatjuk mind, ahol addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. 
A tetejét lekenjük kissé felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Hőlégkeveréses, 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése