Printfriendly

2018. július 19., csütörtök

Cukkinis húspogácsa


Rengeteg cukkini terem idén is a kertben, igyekszem mindenbe belecsempészni belőle. Egy olyan fogást találtam ki, ahol a húst turbóztam meg egy kevés zöldséggel. Nincs benne se kenyér, se zsemlemorzsa, csak egy tojás, és a fűszerek. Csodásan összeállt ez a gluténmentes, és laktózmentes húspogácsa, ráadásul a bő olaj helyett sütőben készült. A Gyerek azt mondta, hogy egyáltalán nem érezni benne a cukkini ízét, a Férj szerint pedig olyan, mintha csirke lenne. Akár még grillen is megsüthető, de a húspogácsa a fagyasztást is remekül bírja.
Hozzávalók 6 nagyobb vagy 8 kisebb pogácsához:
*40 dkg darált sertéshús
*10 dkg reszelt cukkini
*1 kisebb tojás
*2 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*2-3 ek olaj a sütéshez

A megtisztított cukkinit lereszeljük, meghintjük 1 kk sóval. Összekeverjük, félretesszük.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit vékonyan lekenünk olajjal.
A cukkinit kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húst, a maradék sót, a fűszereket, a tojást és jól összedolgozzuk. 6, vagy 8 egyenlő részre osztjuk, lapos pogácsákat formázunk, a sütőpapírra sorakoztatjuk, lekenjük olajjal. 
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percet sütjük.
Krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése