Printfriendly

2018. július 6., péntek

Kapros-túrós tarkedli


Újra a kezembe került a szekrény mélyén elbújt tarkedli sütő. 
Most egy túróval dúsított, és kaporral ízesített változatot sütöttem, és leves után második fogásként kínáltam. 
Nem túl édes, nekem még kívánta a porcukrot, de ez természetesen ízlés kérdése. Aki szereti, még lekvárba is mártogathatja ;-)
Hozzávalók kb. 18 db-hoz
*4,5 dl tej
*1 dkg friss élesztő
*2 púpozott ek cukor
*10 dkg áttört túró
*2 nagyobb tojás
*0,5 dl olaj
*2-3 evőkanál apróra vágott kapor
*35 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1-2 evőkanál olvasztott vaj a sütéshez

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, majd 1 evőkanál cukorral megszórva felfuttatjuk. 
A lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az áttört túrót, az olajat, a tojást és a kaprot. Sűrű tésztát keverünk belőle. 
Lefedve legalább 1 órát kelesztjük. 
A tarkedli sütőt felforrósítjuk, majd olvasztott vajjal kikenjük a mélyedéseit, ezt minden adag előtt megismételjük. 
1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk mindegyikbe, és közepestől mérsékeltebb lángon előbb az egyik, majd óvatosan megfordítva a másik oldalukat is megsütjük. 
A fánkokat porcukorral meghintve, esetleg lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése