Printfriendly

2018. július 8., vasárnap

Almáspite-ravioli


Ismét egy kis desszert került az asztalra, mégpedig házi készítésű tészta felhasználásával, amibe most sincs tojás. Nem mondom, hogy pillanatok alatt elkészíthető, de én imádom a pepecselős finomságokat. A gyümölcsös töltelék, az illatos fahéjas fűszerkeverék az almáspitét juttatja az eszünkbe. Mivel az alma nincs kicsavarva, ezért a ravioli nem száraz, de ha igazán szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor egy gombóc vanília fagyi társaságában fogyasztjuk el. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 18 raviolihoz
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
Töltelékhez:
*3 nagyobb alma
*1-2 ek cukor
Forgatáshoz:
*13 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*3 ek olaj

A lisztet a vízzel alaposan összedolgozzuk, zacskóba csomagolva pihentetjük. 
A forgatáshoz a morzsát az olajon megpirítjuk, és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, kicsavarás nélkül ízesítjük a fűszerkeverékkel, cukrokkal. 
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1 mm vékony téglalapra nyújtjuk, az egyik felére teáskanálnyi tölteléket halmozunk, körülötte lekenjük vízzel. Ráhajtjuk a tészta másik felét, kicsit lenyomkodjuk. 
Kiszaggatjuk, gyöngyöző, bő vízben kifőzzük. 
Szűrőkanálban lecsepegtetjük, a morzsában megforgatjuk, porcukorral megszórjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése