Printfriendly

2014. augusztus 30., szombat

Cappuccinokrémes keksztekercs

Ma vendégeink voltak és ezt az egyszerű, sütés nélküli édességet készítettem. A hagyományos keksztekercset gondoltam picit tovább, a krémet bolondítottam meg egy kevés cappuccino porral.
Hozzávalók 1 nagyobb rúdhoz:

Tésztához:
*35 dkg darált háztartási keksz
*20 dkg porcukor
*3 ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek rumaroma
*8 ek sárgabaracklekvár

Krémhez:
*20 dkg porcukor
*20 dkg vaj
*3 púpos ek cappuccino por

A tésztához valókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
A töltelékhez a porcukrot a cappuccino porral jól összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük.
A kakaós masszát két réteg folpack között kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A krémet egyenletesen elkenjük rajta.
A folpack segítségével a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük.
Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése