Printfriendly

2014. augusztus 22., péntek

Egyszerű sajtkrokett

Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként.

Azóta már golyó formában is elkészítettem, az is nagyon ízlett a családnak. 
Hozzávalók kb. 26 db (3-4 cm-es) kroketthez:
*30 dkg trappista sajt
*1 közepes tojás
*1 púpos ek liszt
*Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.
Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.
Közepes lángon szép világos barnára sütjük.
A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.
Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése