Printfriendly

2014. március 31., hétfő

Kókuszkrémes piskótatekercs

A hétvégén egy kis édességet terveztem készíteni. Még sohasem sütöttem piskótatekercset, most belevágtam. Nem a legegyszerűbb lekvárossal kezdtem, hanem egy kókuszkrémes változattal leptem meg a családot. Nagyon finom lett. Máskor is étlapra kerül majd.


Hozzávalók 15 szelethez:
Piskótához:
  • 4 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz

Krémhez:
  • 1 tasak kókuszos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
  • 2 dkg kókuszreszelék
A sütőt előmelegítjük.  Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük.
Néha megkavarva hagyjuk kihűlni.
Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A piskótát kitekerjük.
A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük.
A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.
1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése