Printfriendly

2014. március 12., szerda

Édes finomfőzelék

Ez egy nagyon egyszerű főzelék, amit édesen szeretünk, épp úgy, ahogyan a zöldborsót. Akár egy fél óra alatt is simán elkészíthető. A mai ebédnél a zöldfűszeres rántott karfiol kísérője volt.


Hozzávalók 4 főre:
  • 25 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kukorica
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 3 csapott ek cukor
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük a zöldségeket.
Meghintjük a sóval, cukorral, a borssal.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a főzelék forró levéből pár evőkanállal felhígítjuk és folyamatos kavarás mellett a főzelékbe öntjük.
Pár perc alatt szépen besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése