Printfriendly

2014. március 18., kedd

Bácskai csirkemáj

Tulajdonképpen ez egy lecsós csirkemáj, paprikával, paradicsommal, hagymával gazdagítva, amit a füstölt szalonna tesz még finomabbá. Szezon szerint inkább nyári étel, de árválkodott pár zöldség a hűtőben, amit már mindenképpen fel szerettem volna használni. Így lett ma ez az ebéd. Nagyon jól illik hozzá a tarhonya.

Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 púpos ek tyúkzsír
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 fehér húsú paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával.
Kb. 10-15 percig pároljuk.
Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.
Melegen, tarhonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése