Printfriendly

2014. március 11., kedd

Medvehagymás vajkrém

Már második alkalommal készítettem ezt a finom vajkrémet, amit elsőre friss és pirítós kenyérre kenve fogyasztottunk. A következő 3 adag ment a fagyasztóba kisebb adagokban. Jól jön majd, ha már vége a szezonnak.


Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 1 nagy csokor medvehagyma (kb. 8 dkg)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csipet só

A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
Turmixgépbe tépkedjük és olívaolajjal meglocsolva pépesítjük, közben adunk hozzá egy-egy kis darab vajat és azzal együtt turmixszoljuk tovább. Minél nagyobb adagot készítünk, annál könnyebben tudjuk turmixolni.
Legvégül meghintjük sóval és jól összekeverjük.
Hűtőben frissen sokáig eláll és fagyasztóban kis edénykékben, esetleg jégkockatartóban pedig egyszerűen tárolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése