Printfriendly

2014. március 11., kedd

Fűszeres sült csirkecombok mozzarellás paradicsomsalátával

Egy egyszerű és könnyű ebédet készítettem. Nem kell sok időt eltölteni vele a konyhában. A salátát érdemes legalább egy órával a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy legyen kis ideje az ízeknek összeérni.

Hozzávalók 3 főre:

Húshoz:

  • 6 db hosszú csirkecomb
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj

Salátához:

  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 1-2 szál friss petrezselyemlevél

A combokat alaposan megtisztítjuk.

A husikat olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük, bedörzsöljük a fokhagymával, meghintjük a sóval, borssal.

Kb. 0,5 dl vizet öntünk a combok közé, alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk.

200 fokon hőlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva ízlés szerinti pirosságig pirítjuk.

A megtisztított paradicsomot fél karikára, a mozzarellát kb. 1*1 cm-es kockára vágjuk.

Egy tálkába kanalazzuk az olajat, beleszórjuk a fűszereket és beleforgatjuk először a sajtot, majd a paradicsomot. Legvégül megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemlevéllel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése