Printfriendly

2014. március 14., péntek

Medvehagymás kenyérrudacskák

Maradt még pár szál medvehagyma, amit egy kis délutáni sós sütésekor használtam fel. Ez olyan jövök-megyek eszek egy rudat :-)
A nemzetiszín háttér a közelgő ünnep tiszteletére készült.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 levél)
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl olaj

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb. 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés: