Printfriendly

2014. március 15., szombat

Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával

Egy egyszerű ebédet szerettem volna, amiben van egy kis és zöldség és husi is. A hűtőben árválkodó brokkolit használtam fel.


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 25 dkg brokkoli
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 25 dkg masni tészta

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni.
3 ek olajat hevítünk, amin a husit fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk.
A brokkolit egész apró rózsáira szedjük, átmossuk és sós lobogó vízbe kb. 8-10 perc alatt épp roppanósra főzzük. Hideg vízre rakjuk, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, majd a forró tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymakrémmel.
Belereszeljük a sajtot és kavargatva hagyjuk felolvadni.
Óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögött brokkolit és hagyjuk átmelegedni.
A masni tésztát tányérra szedjük, halmozunk rá a csirkéből, végül kanalazunk rá a brokkoli szószból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése