Printfriendly

2014. március 20., csütörtök

Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell friss salátával

Még hónapokkal ezelőtt kaptam az egyik Tesómtól egy öntött vas grill serpenyőt a szülinapomra. Eddig a szekrényben várt a feladatára. Ma felavattam. Kedvencünk a fokhagyma, ezért ezt az egyszerű, pácolt husit sütöttem benne. Hihetetlen, de oldalanként 5-5 perc sütéssel tökéletesen puha, omlós csirke lett az eredmény. A gyerekeknek is ízlett. Friss salátával, az elmaradhatatlan fokhagymás öntettel kínáltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 5 szem koktélparadicsom

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.

A fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele a melleket.

Meghintjük sóval, borssal.

Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje.

Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet.

Egy öntött vas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal.

A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.

Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk.

A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük.

A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.

A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése