Printfriendly

2014. március 24., hétfő

Duci szendvics kifli

A kenyér fogytán volt, ezért egy kis egyszerű, puha péksütit találtam ki, amit mindenféle finomsággal meg lehet tölteni reggelire.

Hozzávalók 8 kiflihez:

  • 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk szezámmag a tetejére

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.

Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.

Egyenként kb. 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.

Hosszában kettéhajtjuk.

A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük.

A hajtás szélét alulra fordítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.

Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a kiflik.

A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése