Printfriendly

2019. január 27., vasárnap

Gombás bruschetta


Roppant egyszerű fogás, ami pillanatok alatt az asztalra varázsolható. Az egyik kedvencem lett a déli tőkegomba, mert annyira finom, azt hiszem semmi más gombához sem hasonlítható az íze. Akinek lehetősége van, mindenképpen próbálja ki. Számomra a Bio-Fungi biztosította, keressétek őket bátran. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*8 szelet bajor rozskenyér
*kevés fokhagymás olívaolaj
*20 dkg Amigo déli tőkegomba
*5 evőkanál olaj
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 kis ág friss kakukkfű
Tálaláshoz:
*friss bazsalikomlevél
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)
A folyó víz alatt átöblített és lecsepegtetett gombát a felforrósított serpenyőben kevés olajon pár percig pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, friss kakukkfűvel. 
Közben a kenyérszeleteket sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük fokhagymás olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. 
Ráhalmozzuk a kész gombát. Friss bazsalikom levéllel és sajttal megszórva melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése