Printfriendly

2019. január 5., szombat

Gombás tojáspástétom


Gyakran készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Most egy hagyományosnak nem mondható alkotó is került bele, mégpedig egy kis gomba. Igazán különleges ízt kölcsönzött neki. Érdemes kipróbálni. Maga a pástétom gluténmentes, így a megfelelő pékáruval gluténmentes diétába is beilleszthető. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*6 nagyobb tojás
*10 dkg Amigo Barna csiperke gomba
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk mustár

A megtisztított gombát gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. 
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, egyet félreteszünk a díszítéshez. 
A gombát és a tojásokat késes aprítóban pépesítjük, ízesítjük a sóval, borssal, mustárral. 
Friss zsemlével, a félretett, felszeletelt tojással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése