Printfriendly

2019. január 2., szerda

Montenegrói sült krumpli


Bízom benne, hogy Mindenkinek jól telt az ünnep, és az év utolsó pár napja.
Újév, új szelek, új vonal indul a blogon, mégpedig egy gluténmentes szál. Nem mondom azt, hogy csak, és kizárólag ilyen receptek várhatóak, de sajnos a családunkat is érintő dolog miatt egy ideig kutatom majd a gluténmentes finomságokat. 
Kezdjük is egy körettel, ami roppant egyszerű, és nem is igényel különleges hozzávalókat. A végeredmény pedig egy kívül kellemesen ropogós, belül krémesen puha krumplis fogás. Érdemes kipróbálni. Nálunk biztos, hogy sokszor asztalra kerül majd sültek mellé kísérőként, vagy csak egyszerű mártogatós társaságában.
Hozzávalók 4 személyre:
*8 közepes krumpli
*1 kk GM fokhagymás só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kk GM fűszerpaprika
*1 kk GM őrölt köménymag
*1 kis ág friss rozmaring
*2 púpozott ek kukoricadara
*5-6 ek olívaolaj

A krumplit megtisztítjuk, közel azonos méretű cikkekre vágjuk. Egy olyan méretű tepsibe rakjuk, ahol kényelmesen elférnek, nem fedik egymást. 
Megszórjuk a fűszerekkel, az apróra tépkedett rozmaringgal, a kukoricadarával, és meglocsoljuk az olajjal. 
Alaposan összeforgatjuk. 
Fedés nélkül 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 perc alatt megsütjük. Keverni, forgatni nem szükséges, így lesz kívül kellemesen ropogós. 
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése