Printfriendly

2019. január 21., hétfő

Gombás lencsekrém


Amikor már unalmas a felvágott és a vaj, akkor jöhetnek a finom kenyérre való kencék, mint például a gombás lencsekrém. Nem szükséges hozzá sok alapanyag, és mindenki a saját szája íze szerint fűszerezheti. Én imádtam és biztos, hogy nem utoljára készült. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg Amigo barna csipetkegomba
*5 dkg Amigo déli tőkegomba
*2 ek olaj
*2 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*24 dkg lencsekonzerv
*2 púpozott ek tejföl
*1 tk mustár
*1 ek majonéz

A kisebb darabokra vágott gombát a felforrósított vaj, és olaj keverékén megpirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, kihűtjük. 
A lencsét átmossuk, szűrőkanálban lecsepegtetjük, majd a pirított gombával, tejföllel, mustárral, majonézzel pürésítjük. 
Friss péksüteménnyel, és zöldségekkel kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése