Printfriendly

2019. január 8., kedd

Csicsókás portobellokrémleves


Idén is sok csicsóka termett a kertben. Ritkán, de azért készül belőle valami finomság. Most egy kevés gombával megspékelve krémleves formájában került az asztalra. Azért, hogy egy kevés hús is legyen hozzá, pirított kolbászkarikákkal kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2 személyre:
*25 dkg csicsóka
*4 db Amigo Portobello gomba
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*3 gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*4 dl leves alaplé
*1 dl tejszín
* kolbász a tálaláshoz    

A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, majd megpirítjuk rajta a kisebb darabokra vágott gombát. Hozzáadjuk a megpucolt csicsókát, az alaplevet, ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a csicsóka megpuhul. Turmixoljuk, majd a tejszínnel krémesítjük. 
Melegen, pirított kolbászkarikával kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése