Printfriendly

2019. január 17., csütörtök

Gombás-kapros halszelet


Ez egy roppant egyszerű, és könnyű fogás. Sajnos ritkán eszünk halat, de néha azért asztalra kerül, és akkor tényleg jól esik. A gombával pedig remek párost alkot. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 szelet hekkfilé
*2 tk gluténmentes sült hal fűszerkeverék
*50 dkg Amigo Fehér csiperkegomba
*2 ek vaj
*2 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 púpozott ek apróra vágott friss kapor (lehet fagyasztott is)
*2 dl tejszín

A hal szeleteket szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Serpenyőben, a felforrósított vaj és olaj keverékén mindkét oldalát megsütjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, a kaporral. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és a hallal melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése