Printfriendly

2019. január 11., péntek

Gombás-sonkás amerikai palacsinta


Ha palacsintára gondolunk, akkor elsőre az édes változat jut az eszünkbe. De sósan is lehet finom fogás. Én most egy kis gombával és sonkával gazdagítottam, és lángosként tejfölös szósszal és sajttal kínáltam. Egyszerű, hamar asztalra varázsolható étel. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb. 14 db-hoz
*20 dkg liszt
*1 púpozott evőkanál sütőpor
*1 púpozott kávéskanál só
*2 tojás
*3 dl tej
*5 dkg sonka
*25 dkg Amigo barna csiperkegomba
Sütéshez:
*1-2 evőkanál vaj
Szószhoz:
*2 dl tejföl
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
Tálaláshoz:
*sajt

A tojást simára keverjük a sóval és a sütőporral elvegyített liszttel. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 
A sonkát és a megtisztított gombát egész apróra kockázzuk, és a tésztába forgatjuk. 
Vajjal kikent, felforrósított serpenyőben tenyérnyi palacsintákat sütünk. 
A tallérokat melegen, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, és a reszelt sajttal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése