Printfriendly

2019. január 18., péntek

Olasz csicsókafőzelék


Most is sok csicsóka termett a kertünkben, amit ha nem sült vagy saláta formában készítek, akkor főzelék formájában végzi. Könnyű, paradicsomos, fűszeres. Ha nem hússal, akkor csak tükörtojással is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*30 dkg csicsóka
*1 ek vaj
*1 ek olaj
*1 tk zabpehelyliszt
*2 dl sűrű paradicsomlé
*1 dl víz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kk pizza fűszerkeverék
*1 csipet négyszeres édességű édesítő

A felhevített vaj és olaj keverékén megpirítjuk a lisztet. 
Átforgatjuk rajta a megtisztított, apróra vágott csicsókát. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a vizet. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve, néha megkavarva a csicsóka puhulásáig főzzük. 
Ha szükséges tovább ízesítjük. 
Melegen sültekhez köretként kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése