Printfriendly

2019. január 12., szombat

Kakaós pöfeteg gluténmentesen


Van egy kedvenc sütink, amit már nagyon sokféle ízesítésben készítettem. Volt kakaós is, de az még a blog indulása előtt, ezért fel sem került rá. Most viszont gluténmentes változtat született. A család egyik részének túlságosan kakaós, de a másik fele szerint pont jó. Ez olyan süti, ami napokig friss marad, kívül picit ropogós, a belseje pedig kellemesen omlós, puha.
Hozzávalók Kb. 35 db-hoz:
*17 dkg kukoricaliszt
*4 dkg cukrozatlan kakaópor
*1 teáskanál gluténmentes sütőpor
*1 csipet só
*18 dkg cukor
*1 evőkanál házi vaníliás cukor
*6 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*Kb. 15 dkg porcukor a forgatáshoz

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral, kakaóval, sóval elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk. 
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még egy éjszakát is pihenhet. 
Kisebb diónyi golyókat sodrunk, amit porcukorba forgatunk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, mert terülni fognak. 
180 fokon hőlégkeveréssel 12 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése