Printfriendly

2019. február 1., péntek

Török vöröslencse-krémleves


Most először próbáltam ki a vörös lencsét. Sokkal hamarabb megpuhul, így gyorsabban elkészül, mint a sötétebb, hagyományos társa. Ez a krémleves is roppant egyszerű. Remek kanalazni egy könnyű ebéd gyanánt. Arra is számolni kell, hogy a leves az elkészülte után is sűrűsödik még, ezért a felhasznált folyadékot mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja hozzá. Ez most egy jó sűrű leves lett. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg vörös lencse
*1 nagyobb krumpli
*1 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*1 ek apróra vágott friss mentalevél
*0,5 dl paradicsomlé
*1,1 l víz
Öntethez:
*2 ek olaj
*1 csipet só
*1 ek fűszerpaprika 

A felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, átforgatjuk rajta a kisebb darabokra vágott krumplit és sárgarépát. A lencsét hozzáadjuk, felengedjük a vízzel, paradicsomlével. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve a zöldségek puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pürésítjük. 
Az öntethez a felforrósított olajon megfuttatjuk a paprikát, megszórjuk sóval. A meleg levest az öntettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése