Printfriendly

2019. február 3., vasárnap

Egyszerű diófasírt


Első hallásra fura lehet, de a kicsit különlegesebb ételek kedvelőinek mindenképpen ajánlom kipróbálásra. Nálunk megosztó volt. A család egyik fele nem szerette, a másik viszont igen. De azt hiszem ízlések és pofonok. Nem vagyunk egyformák. Friss salátával vagy krumplipürével, de egyszerű tejfölös mártogatóssal is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók személyenként
*10 dkg dió
*1 kisebb vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 közepes krumpli
*1 nagyobb tojás
*3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet fűszerpaprika
*olaj a sütéshez

Az apró kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a sajtreszelőn lereszelt krumplit, a ledarált diót, tojást, zsemlemorzsát, fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, diónyi golyót sodrunk. Forró olajban barnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése