Printfriendly

2019. február 9., szombat

Gombás-sajtos pálca


Néha az egyszerű fogásokat is feldobhatjuk egy kis különlegességgel. Most például a sajtost egy kis gombával. Tényleg más íz világ, érdemes kipróbálni. Természetesen a jelenleg a kedvencek között első helyen álló déli tőkegomba került bele, amit a Bio-Fungi biztosított. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók Kb. 18-20 db-hoz
Gombához:
*8 dkg Amigo déli tőkegomba
*2 ek olaj
*1 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott kk szalalkáli (4g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*8 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*7 dkg trappista sajt

A folyó víz alatt átöblített és lecsepegtetett gombát a felforrósított vaj és olaj keverékén pár perc alatt megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kihűtjük, és apróra vágjuk. 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a gombát. Lisztezett felületen kb. 35*15 cm-es nagyságúra nyújtjuk. 
Derelye metszővel 1 cm széles csíkokra vágjuk. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése