Printfriendly

2019. február 2., szombat

Déli tőkegombás sajtos tallér


Ez az egyik legfinomabb sajtos tallér, amit eddig készítettem. Pedig már pár változatot kipróbáltam. Kicsit fura lehet, hogy gomba került bele, mégpedig a kedvencem, a déli tőkegomba. De nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a ropogósnak. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb. 45 db-hoz
Gomba pirításához:
*5 dkg Amigo déli tőkegomba
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*5 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt

A gombát folyó víz alatt átöblítjük, felforrósított serpenyőben az olajon sóval, borssal meghintve pár perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, egész apróra vágjuk. 
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, összedolgozzuk a vajjal, tejföllel, tojással, a finomra reszelt sajtokkal és a gombával. Ha nagyon ragadna a tészta, kevés liszttel átgyúrjuk. 
A masszából diónyi golyókat sodrunk, felforrósított tallérsütőben készre sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése