Printfriendly

2019. február 7., csütörtök

Bundás sütőtökszelet


Lassan véget ér a sütőtök szezon. Igazán szép termésünk volt tavaly, ezért még mindig van pár méretes darab belőle. Egy olyan édesség készült belőle, amit nem szükséges előre megsütni, csak szép vékonyra szeletelni. A forró olajban így is tökéletesen megpuhul. Könnyű desszert egy finom ebéd után. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb kanadai sütőtök mag nélküli vége
*kevés só
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 ek cukor
*1 ek vanília kivonat
*2 jó púpozott ek liszt
*0,5 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*fahéjas porcukor

A sütőtököt megpucoljuk, 3 mm vékony fél karikára vágjuk, kevés sóval megszórjuk.
A bundához a tojást a sóval, cukorral, vanília kivonattal, liszttel és a tejjel sűrű tésztává keverjük. A tök szeleteket megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük. 
Serpenyőben felforrósított ujjnyi magas olajban közepes lángon pirosra sütjük. Lecsepegtetjük a felesleges olajat. 
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése