Hozzávalók 3
főre:
*3 közepes, de zsenge karalábé
*0,5 kk só
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*20 dkg zsemlemorzsa
*1 tk fokhagyma granulátum
*5 dl olaj a sütéshez
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra
vágjuk.
Meghintjük sóval.
Három edényt készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikba a tojásokat verjük fel egy villával, a harmadikban pedig a
zsemlemorzsát keverjük el a fokhagyma granulátummal.
Egy tálban olajat forrósítunk.
A karalábé szálakat először megforgatjuk a lisztben, majd
a tojásban, végül a fokhagymás morzsában.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepes lángon pár perc
alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Kedves Andi!
VálaszTörlésNagyon tetszenek a receptjeid, gyakran meglátogatom az oldalad, és végig is olvasom mindet, ötletekért! (Bevallom, a mennyiségeken szoktam kicsit mulatni, de három nagy kamasz gyerekkel ez talán megérthető, hiszen nálunk a kétszeres adagok is aznap elfogynak...) Pontosságod, precizitásod elbűvöl, gyönyörű sütiket sütsz. Éppen ezért mosolyogtam már a címet olvasva, hogy biztosan gondosan bepanírozod a karalábé darabkákat, és lám, IGEN! Én is hajlamos vagyok mindent aprólékosan készíteni, de múltkor valamelyik főzős oldalon találtam egy videót, talán gombát paníroztak benne, három fedeles ételtároló segítségével. Beleszórták a lisztet és a gombát, és egyszerűen összerázták, a tojással, zsemlemorzsával ugyanígy..... Hát a karalábét is lehet ezzel a módszerrel, és akkor nem lesz ragacsos a panírtól az ember keze (ezt a részt nem igazán szeretem a rántott dolgokban!) Úgyhogy hamarosan fogok is rántott zöldségeket csinálni, köszönöm az ötletet. (De csak ilyen rázósan!!!)
További jó főzőcskézést és blogolást kívánok: Ági
Kedves Ági, Örömmel olvastam soraidat. Valóban, nálunk két felnőtt és két rossz étvágyú kicsinek való adagokkal számolok. Jó ötlet a rázós megoldás, mindenképpen gyorsabb módszer :-) További szép hetet és kellemes sütögetést kívánok! Andi
Törlés