Egyáltalán nem nehéz, előre megsüthető fogás, amit akár hidegtálon is kínálhatunk, vagy hétköznap egy finom főzelék feltétjeként is megállja a helyét.
Hozzávalók 2
rúdhoz:
*1 kg darált sertéshús
*2 nagyobb nyers tojás
*1 púpos kk só
*1 púpos tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd
fokhagyma)
*0,5 kk őrölt bors
*15 púpos ek zsemlemorzsa
*1 kisebb tojás felverve a rudakat lekenni
Töltelékhez:
*6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
*10 dkg trappista sajt
A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a
zsemlemorzsát és ízesítjük a fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt
előmelegítjük.
A konzerv zöldséget átöblítjük és hagyjuk lecsepegni, a
sajtot lereszeljük.
(Ha mirelit zöldséget használunk, azt sós vízben érdemes
roppanósra főzni és lecsepegtetni.)
A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyiket
sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk a tepsi
hosszához igazítva.
A sajt negyed részét rászórjuk, majd a zöldségek felét
is. Meghintjük ismét a sajt negyedével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a
tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve
feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk,
hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik adag hússal is megismételjük a fenti műveletet.
A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással.
Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet
sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ezalatt párszor
meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon
ki nagyon.
A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen
kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése