Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 púpos ek liszt
*2 ek olaj
*1 púpos kk őrölt pirospaprika
*2 dl tejföl
*4 szál füstölt pulyka virsli
*1,7 liter víz
A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel és
közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel
(esetleg leveskockával).
A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe
rakjuk.
Közben elkészítjük a rántást.
A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt
lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a
tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést
végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.
Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk és melegen
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése