Printfriendly

2015. október 7., szerda

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.


Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 púpos ek liszt
*2 ek olaj
*1 púpos kk őrölt pirospaprika
*2 dl tejföl
*4 szál füstölt pulyka virsli
*1,7 liter víz

A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk.
Közben elkészítjük a rántást.
A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.
Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése