Akinek nincs pizza sütő formája, egyszerűen csak leheletnyi liszttel megszórt, sütőpapíros tepsin nyomkodja szét a tésztát és így is tökéletes a végeredmény. A második pizzát én is így formáztam.
Hozzávalók 2
közepes, kerek pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csapot tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,7 dl langyos víz
*1 tk tyúkzsír
Feltéthez:
*3-3 ek bolognai ragu
*5 dkg trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a
sót.
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk,
elkeverjük, és a liszthez adjuk a zsírral együtt.
Alaposan összedolgozzuk.
Két egyenlő részre osztjuk, és cipókat formázunk belőle.
Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kerek pizza sütő formát vékonyan kikenünk vajjal és
meghintjük liszttel.
A megkelt tésztát belefektetjük, majd kézzel a széle felé
tolva egész vékonyra nyomkodjuk úgy, hogy egy kis peremet készítünk a pizzának.
A bolognai ragut egyenletesen elosztjuk rajta és
meghintjük reszelt sajt felével.
180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Majd a másik tésztával is megismételjük a műveletet.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése